virus yang tukar defult icon program??

virus yang tukar defult icon program??


ya memang ada...bukan setakat mengubah icon je virus ni mengubah defult run untuk file atau program yang ada lam pc kite..contoh nya, kalau file yang berformat .docx, bila kite double klik akan open with microsoft word.. in this kes, bila kite double klik ia akan bukan ngan notepad ( contoh je, xsemestinya bukan ngan notepad)
hari tu ada sorang dua kawan zack yang kena.. bila double klik kt google chrome.ia akan bukan ngan window media player..

macam nk settle kan masalah ni?



mula-mula korang buka notepad, pastu copy source code dibawah




dan save file name sebagai exefix.reg
save as type pilih all file ..

lepas da save, korang double klik kat exefix.reg tu dan klik yes ..

setakat ni cara ni yang selalu zack guna, kalo x jadi jugak..jangan malu2 nak tanya .
:five

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...