Dalam gambar ini, anda boleh melihat bahawa sebiji telur yang disimpan di dalam balang
Tuangkan 9% cuka ke dalam gelas yang telus dan letakkan telur di dalam kaca. Anda akan mendapati bahawa terdapat adalah karbon dioksida dibentuk serta-merta pada permukaan telur.
90% daripada cengkerang telur burung adalah Calcuim Karbonat dan apabila interaksi berlaku dengan asid, kulit telur mula hancur membebaskan CO2.
Selepas 12 hingga 15 jam, anda boleh melihat bahawa calcuim karbonat dari permukaan telur akan hilang dan hanya lapisan nipis lutsinar daripada permukaan telur dan telur terus kekal dan tidak pecah.
Kemudian Keluarkan telur dari kaca cuka dan basuh telur di bawah air mengalir.
Apabila anda membuat perbandingan kedua-dua telur seperti yang ditunjukkan dalam imej, telur yang telah disimpan dalam cuka akan sedikit besar saiznya.
Tiada lapisan kulit keras pada telur ini, malah anda boleh bermain dengan telur ini. lapisan filemnya sangat nipis dan ianya boleh koyak jika ia tidak dikendalikan dengan betul.
Amaran: memakan telur ini adalah berbahaya dan dilarang sama sekali!
bape outlet
ReplyDeletekyrie 6 shoes
hermes outlet
supreme shirt
palm angels outlet
off white hoodie
goyard handbag
curry 6 shoes
kyrie 7
supreme clothing